Op vrijdag shoppen in Dusseldorf voordat we ons in het hotel melden. Daar hebben we een prima maaltijd voor het slapen gaan.

Op zaterdag een fietstocht door de gemeente Roerdalen. Dit is een reeks dorpen in het Roerdal en vanuit ons hotel rijden wij een rondje van 41 km. We rijden eerst 8 km langs de Duitse grens met zicht op het natuurgebied Lusekamp und Boschbeek (sluit aan op het Limburgse Meinweg gebied) en komen langs: Herkenbosch (niets bijzonders), Melick (koffiestop met gebak en Prins Bernard molen), St. Odilienberg (baseliek), Posterholt (koffie stop), Vlodrop en Etsberg. Rond 11:30 vertrokken en om 17:00 uur, moe maar voldaan weer terug in het hotel. We sluiten de middag af met bokbier en borrelhapjes.

En, aangezien we al een flink voorafje hadden met bier en hapjes, een bescheiden, maar prima maaltijd in het hotel (spareribs en schnitzel).

Onderweg tijdens onze fietstocht zien we een afwisselend landschap met bos, heide, vennen, velden, dorpjes. We noteren ook nog veel verschillende vogels: spreeuwen, buizerden, torenvalk, merels, grauwe ganzen, knobbelzwanen, grote zilverreigers, blauwe reiger, huismussen, bonte specht, kraaien, houtduiven, koolmezen en nog veel meer “piepertjes die snel voorbij vliegen” … Jammer genoeg geen wild, op een haas die snel oversteekt na. Wel paarden, pony’s en schapen in het veld.

Zondag gaan we dan weer richting huis, na een korte stop bij het Outlet Centrum.

Roermond

Roermond januari 2016

« van 3 »